Almás piskóta

A kép csak illusztráció!

Almás piskóta

HOZZÁVALÓK:

  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 10 dkg búzaliszt
  • 3 db tojás
  • 35 dkg alma
  • ½ csomag sütőpor
  • 70 g eritrit (édesítőszer)
  • csipet só
  • citromhéj
  • fahéj

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A liszteket elkeverjük a sütőporral, fahéjjal, sóval.
  2. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük.
  3. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük az édesítővel, belekeverjük a reszelt citromhéjat.
  4. A tojássárgájához hozzákeverjük a lisztet és a kinyomkodott reszelt almát, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérje habot.
  5. Sütőpapírral bélelt 22 cm-es tepsibe öntjük és 20-25 percig sütjük 170 fokon.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
995 kcal 38,6 g 17,4 g 158,4 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.