A kép csak illusztráció!
Almás piskóta
HOZZÁVALÓK:
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 10 dkg búzaliszt
- 3 db tojás
- 35 dkg alma
- ½ csomag sütőpor
- 70 g eritrit (édesítőszer)
- csipet só
- citromhéj
- fahéj
ELKÉSZÍTÉS:
- A liszteket elkeverjük a sütőporral, fahéjjal, sóval.
- Az almákat meghámozzuk, lereszeljük.
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük az édesítővel, belekeverjük a reszelt citromhéjat.
- A tojássárgájához hozzákeverjük a lisztet és a kinyomkodott reszelt almát, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérje habot.
- Sütőpapírral bélelt 22 cm-es tepsibe öntjük és 20-25 percig sütjük 170 fokon.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
995 kcal | 38,6 g | 17,4 g | 158,4 g |