A kép csak illusztráció!
Répatorta
HOZZÁVALÓK:
- 20 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 5 dkg durumliszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 db tojás
- 1,5 dl olaj
- 10 dkg eritrit (édesítőszer)
- 2 ek poreritrit
- 30 dkg sárgarépa
- 1 db narancs
- 25 dkg mascarpone
- 2 ek habtejszín
- 1 csipet só
- 1 tk fahéj
ELKÉSZÍTÉS:
- A liszteket összekeverjük a sütőporral. A répát lereszeljük apró lyukú reszelőn.
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük az eritrittel, fahéjjal és az olajjal. Beleszórjuk a répát, a narancs reszelt héját és levét, majd a végén összekeverjük a liszttel.
- A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan a répás masszába forgatjuk.
- Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és 40-45 percig sütjük.
- A mascarponéból, a habtejszínből és a poreritritből krémet készítünk, ezzel bekenjük a kihűlt tortát.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
228,4 kcal | 4,2 g | 18 g | 13,3 g |