A kép csak illusztráció!
Hortobágyi húsos palacsinta
HOZZÁVALÓK:
- 300 g csirkemellfilé
- 250 g tönkölyliszt
- 2 db tojás
- 4 dl tej
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- 1 dl tejföl (12 %-os)
- 2-3 dl víz
- 1,3 dl szódavíz
- 1 ek olaj
- só
- bors
- pirospaprika
ELKÉSZÍTÉS:
- A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk, a vöröshagymát felaprítjuk, a paradicsomot, paprikát felkockázzuk.
- Egy kevés felforrósított olajon megpirítjuk a hagymát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a csirkét és pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és paprikát is.
- Tűzről levéve pirospaprikával elkeverjük, majd visszatesszük és felöntjük vízzel. Kb.20 percet pároljuk.
- Amikor megpuhult a hús, leszűrjük a levét, félretesszük a húst. A levéből kiveszünk keveset, elkeverjük a tejföllel, majd fokozatosan visszaöntjük a levéhez. Összeforraljuk és félretesszük.
- A csirkekockákat aprítógépben felaprítjuk.
- A tönkölylisztből, tojásból, tejből, szódavízből hagyományos módon palacsintatésztákat sütünk.
- A palacsintákra teszünk egy kevés szószt, majd darált húst, feltekerjük úgy, hogy kb. 1-2 cm-re behajtogatjuk a széleit egy négyzetet alkotva, majd szorosan feltekerjük.
- Tálaláskor meglocsoljuk a szósszal, friss tejföllel.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
459 kcal | 32,9 g | 12,3 g | 52 g |