Hortobágyi húsos palacsinta

A kép csak illusztráció!

Hortobágyi húsos palacsinta

HOZZÁVALÓK:

  • 300 g csirkemellfilé
  • 250 g tönkölyliszt
  • 2 db tojás
  • 4 dl tej
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 dl tejföl (12 %-os)
  • 2-3 dl víz
  • 1,3 dl szódavíz
  • 1 ek olaj
  • bors
  • pirospaprika

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk, a vöröshagymát felaprítjuk, a paradicsomot, paprikát felkockázzuk.
  2. Egy kevés felforrósított olajon megpirítjuk a hagymát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a csirkét és pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és paprikát is.
  3. Tűzről levéve pirospaprikával elkeverjük, majd visszatesszük és felöntjük vízzel. Kb.20 percet pároljuk.
  4. Amikor megpuhult a hús, leszűrjük a levét, félretesszük a húst. A levéből kiveszünk keveset, elkeverjük a tejföllel, majd fokozatosan visszaöntjük a levéhez. Összeforraljuk és félretesszük.
  5. A csirkekockákat aprítógépben felaprítjuk.
  6. A tönkölylisztből, tojásból, tejből, szódavízből hagyományos módon palacsintatésztákat sütünk.
  7. A palacsintákra teszünk egy kevés szószt, majd darált húst, feltekerjük úgy, hogy kb. 1-2 cm-re behajtogatjuk a széleit egy négyzetet alkotva, majd szorosan feltekerjük.
  8. Tálaláskor meglocsoljuk a szósszal, friss tejföllel.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
459 kcal 32,9 g 12,3 g 52 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.