Mandulával töltött pulykatekercs

A kép csak illusztráció!

Mandulával töltött pulykatekercs

HOZZÁVALÓK:

  • 80 dkg pulykamell
  • 20 dkg bacon (szeletelt)
  • 10 dkg mandula
  • 10 dkg tönkölykenyér
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • petrezselyem
  • őrölt fahéj
  • curry
  • őrölt bors

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Az apróra vágott vöröshagymát puhára dinszteljük olívaolajon. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a finomra darált petrezselymet, a mandulát és kenyérbelet, valamint a fűszereket. 2-3 perc alatt átpirítjuk a tölteléket.
  2. A pulykamellet úgy bevágjuk, hogy szét tudjuk a töltéshez hajtogatni. Enyhén klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A bacon felét a húsra helyezzük, rátesszük a tölteléket, feltekerjük a húst, és a bacon másik felébe burkoljuk.
  3. Alufóliába csomagoljuk a húst, és 1 órára sütőbe tesszük 200 fokon. Az egy óra leteltével a fóliát leszedjük a húsról, növeljük a hőfokot, és megpirítjuk a bacont.
  4. Ujjnyi szeleteket vágunk belőle.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
498 kcal 45 g 30 g 10,8g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.