A kép csak illusztráció!
Mandulával töltött pulykatekercs
HOZZÁVALÓK:
- 80 dkg pulykamell
- 20 dkg bacon (szeletelt)
- 10 dkg mandula
- 10 dkg tönkölykenyér
- 1 db vöröshagyma
- 2 ek olívaolaj
- só
- petrezselyem
- őrölt fahéj
- curry
- őrölt bors
ELKÉSZÍTÉS:
- Az apróra vágott vöröshagymát puhára dinszteljük olívaolajon. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a finomra darált petrezselymet, a mandulát és kenyérbelet, valamint a fűszereket. 2-3 perc alatt átpirítjuk a tölteléket.
- A pulykamellet úgy bevágjuk, hogy szét tudjuk a töltéshez hajtogatni. Enyhén klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A bacon felét a húsra helyezzük, rátesszük a tölteléket, feltekerjük a húst, és a bacon másik felébe burkoljuk.
- Alufóliába csomagoljuk a húst, és 1 órára sütőbe tesszük 200 fokon. Az egy óra leteltével a fóliát leszedjük a húsról, növeljük a hőfokot, és megpirítjuk a bacont.
- Ujjnyi szeleteket vágunk belőle.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
498 kcal | 45 g | 30 g | 10,8g |