A kép csak illusztráció!
  
    
      Sütés nélküli gránátalmás joghurttorta
  
HOZZÁVALÓK:
- 6 dl natúr cukormentes joghurt
 - 5 dl tejszín, cukrozatlan
 - 20 dkg túró, félzsíros
 - 5 evőkanál étkezési zselatinpor
 - 170 g stevia vagy eritrit
 - 250 g gullon keksz
 - 60 g vaj
 
Díszítés:
- 1 db gránátalma magjai
 
ELKÉSZÍTÉS:
- A kekszet egy asztali aprító segítségével apróra daráljuk, majd hozzáadjuk a vajat és egyneműsítjük.
 - Kibélelünk egy kapcsos tortaformát sütőpapírral és belenyomkodjuk a keksz masszát. Hűtőbe tesszük, hogy dermedjen addig viszont elkészítjük a krémet.
 - Az eritritet a zselatinnal alaposan elkeverjük, hozzáadjuk a joghurtot, majd lassú tűznél folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Ha már úgy látjuk, hogy forr, vegyük le a lángról és kevergessük tovább, majd hűtsük le szobahőmérsékletűre.
 - Keverjük bele az áttört túrót. A tejszínt verjük kemény habbá egy kézi habverő segítségével. A felvert tejszínbe keverjük bele a langyosra hűlt keveréket és öntsük bele a joghurtos habunkat.
 - Tegyük hűtőbe és dermesszük legalább 2 órán keresztül.
 - Dermesztés után vágjuk egyenlő szeletekre és díszítsük gránátalma magokkal.
 
| 1 adag kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát | 
|---|---|---|---|
| 363 kcal | 10 g | 26 g | 20 g |