Sütés nélküli gránátalmás joghurttorta

A kép csak illusztráció!

Sütés nélküli gránátalmás joghurttorta

HOZZÁVALÓK:

  • 6 dl natúr cukormentes joghurt
  • 5 dl tejszín, cukrozatlan
  • 20 dkg túró, félzsíros
  • 5 evőkanál étkezési zselatinpor
  • 170 g stevia vagy eritrit
  • 250 g gullon keksz
  • 60 g vaj


Díszítés:

  • 1 db gránátalma magjai

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A kekszet egy asztali aprító segítségével apróra daráljuk, majd hozzáadjuk a vajat és egyneműsítjük.
  2. Kibélelünk egy kapcsos tortaformát sütőpapírral és belenyomkodjuk a keksz masszát. Hűtőbe tesszük, hogy dermedjen addig viszont elkészítjük a krémet.
  3. Az eritritet a zselatinnal alaposan elkeverjük, hozzáadjuk a joghurtot, majd lassú tűznél folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Ha már úgy látjuk, hogy forr, vegyük le a lángról és kevergessük tovább, majd hűtsük le szobahőmérsékletűre.
  4. Keverjük bele az áttört túrót. A tejszínt verjük kemény habbá egy kézi habverő segítségével. A felvert tejszínbe keverjük bele a langyosra hűlt keveréket és öntsük bele a joghurtos habunkat.
  5. Tegyük hűtőbe és dermesszük legalább 2 órán keresztül.
  6. Dermesztés után vágjuk egyenlő szeletekre és díszítsük gránátalma magokkal.
1 adag kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
363 kcal 10 g 26 g 20 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.