A kép csak illusztráció!
Sütés nélküli gránátalmás joghurttorta
HOZZÁVALÓK:
- 6 dl natúr cukormentes joghurt
- 5 dl tejszín, cukrozatlan
- 20 dkg túró, félzsíros
- 5 evőkanál étkezési zselatinpor
- 170 g stevia vagy eritrit
- 250 g gullon keksz
- 60 g vaj
Díszítés:
- 1 db gránátalma magjai
ELKÉSZÍTÉS:
- A kekszet egy asztali aprító segítségével apróra daráljuk, majd hozzáadjuk a vajat és egyneműsítjük.
- Kibélelünk egy kapcsos tortaformát sütőpapírral és belenyomkodjuk a keksz masszát. Hűtőbe tesszük, hogy dermedjen addig viszont elkészítjük a krémet.
- Az eritritet a zselatinnal alaposan elkeverjük, hozzáadjuk a joghurtot, majd lassú tűznél folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Ha már úgy látjuk, hogy forr, vegyük le a lángról és kevergessük tovább, majd hűtsük le szobahőmérsékletűre.
- Keverjük bele az áttört túrót. A tejszínt verjük kemény habbá egy kézi habverő segítségével. A felvert tejszínbe keverjük bele a langyosra hűlt keveréket és öntsük bele a joghurtos habunkat.
- Tegyük hűtőbe és dermesszük legalább 2 órán keresztül.
- Dermesztés után vágjuk egyenlő szeletekre és díszítsük gránátalma magokkal.
1 adag kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
363 kcal | 10 g | 26 g | 20 g |