Narancsos-sárgarépakrémleves

A kép csak illusztráció!

Narancsos-sárgarépakrémleves

HOZZÁVALÓK:

  • 6-7 dl alaplé
  • db narancs (15 dkg tisztítva)
  • 3 kisebb szál sárgarépa (30 dkg tisztítva)
  • ½ fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek vaj
  • 1 tk római kömény
  • só, bors - ízlés szerint
  • 2 dl habtejszín, cukrozatlan
Díszítés:
  • sárgarépachips

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Vajon pároljuk üvegesre a felaprított hagymát, majd adjuk hozzá a megtisztított és felkarikázott répát és fokhagymát, majd a narancsokat héj nélkül, és pároljuk nagyjából 10 percig.
  2. Ekkor öntsük fel alaplével és főzzük addig, amíg meg nem puhul a répa.
  3. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Meghintjük római köménnyel, majd botmixerrel pürésítsük.
  4. Tejszínnel krémesítjük. Nem kell forralni, csak hevíteni már.
  5. Díszítésként sárgarépachips kerülhet a tetejére.
1 adagra kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
298 kcal 3 g 24 g 15 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.