A kép csak illusztráció!
Narancsos-sárgarépakrémleves
HOZZÁVALÓK:
- 6-7 dl alaplé
- db narancs (15 dkg tisztítva)
- 3 kisebb szál sárgarépa (30 dkg tisztítva)
- ½ fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek vaj
- 1 tk római kömény
- só, bors - ízlés szerint
- 2 dl habtejszín, cukrozatlan
- sárgarépachips
ELKÉSZÍTÉS:
- Vajon pároljuk üvegesre a felaprított hagymát, majd adjuk hozzá a megtisztított és felkarikázott répát és fokhagymát, majd a narancsokat héj nélkül, és pároljuk nagyjából 10 percig.
- Ekkor öntsük fel alaplével és főzzük addig, amíg meg nem puhul a répa.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Meghintjük római köménnyel, majd botmixerrel pürésítsük.
- Tejszínnel krémesítjük. Nem kell forralni, csak hevíteni már.
- Díszítésként sárgarépachips kerülhet a tetejére.
1 adagra kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
298 kcal | 3 g | 24 g | 15 g |