Accu-Chek

Tájékoztató információ

Mit jelent az ajánlott fogyasztói ár?

  • Az ajánlott fogyasztói árat a termék gyártója/importőre határozza meg, és teszi közzé. A gyártó/importőr célja az ajánlott fogyasztói árral, hogy egyfajta iránymutatást adjon az általa célszerűnek vélt kereskedelmi ár vonatkozásában, azaz, hogy adott terméket milyen áron javasolja értékesíteni a forgalomban.
  • A gyártó/importőr ezt az ajánlását akár közvetlenül, akár közvetve – például reklám útján, vagy a terméken feltüntetve – küldi meg a nagy- és kiskereskedőknek, ez utóbbi határozza meg a termék végső, kiskereskedelmi árát.
  • Fontos, hogy ez kizárólag ajánlás. A gyártó/importőr ugyanis nem kötelezheti a viszonteladókat az ajánlott fogyasztói ár alkalmazására. A viszonteladó tehát, az ajánlás figyelembevételével, de attól eltérően is megállapíthatja a kiskereskedelmi árat.
  • Az ajánlott fogyasztói ár és a tényleges kiskereskedelmi ár tehát nem minden esetben azonos.
  • Az ajánlott fogyasztói ár országszerte egységes, azonban a kiskereskedelmi ár eltérő lehet településenként, sőt akár településen belül is egy-egy viszonteladó vonatkozásában.
  • A gyártó/importőr az ajánlott fogyasztói árat gyakran közli a terméken feltüntetett formában, reklámokban is. Ennek célja, hogy a fogyasztót tájékoztassa arról, hogy az értékesítés helyén alkalmazott árszabás mennyiben tér el a gyártó ajánlásától. Az ajánlott fogyasztói ár ismeretében a fogyasztónak lehetősége van mérlegelni vásárláskor.
  • A kiskereskedők tehát nem kötelesek az ajánlott fogyasztói árat alkalmazni, azonban általánosságban elmondható, hogy árszabásuk közelít az ajánlott fogyasztói árhoz, tehát a kiskereskedelmi árak az ajánlott ár környékén mozognak.
  • Összességében tehát az ajánlott fogyasztói ár a fogyasztók és a piaci verseny szempontjából is fontos, tájékoztató jellegű információ, melynek ismeretében a fogyasztó mérlegelhet, hogy hol veszi meg az adott terméket, és amelyre hivatkozhat eltérő kiskereskedelmi ár esetén.

Kérdése van? Hívja ingyenes zöldszámunkat
munkanapokon, 8:00-17:00 között!

06-80-200-694

Az Accu-Chek Active, Performa, Instant, Softclix eszközök és tesztcsíkok gyógyászati segédeszközök.
Az Accu-Chek Smart Pix leolvasó készülék információ technológiai eszköz.
Az Accu-Chek Connect orvostechnikai eszköz.
A Bio-Króm-DIA 60x tabletta étrend-kiegészítő.


E honlapon olyan termékinformációk találhatók, amelyek széles közönségnek szólnak; előfordulhat, hogy ezek a termékinformációk vagy részletes leírások az Ön országában másként nem hozzáférhetőek, illetve nem érvényesek. Kérjük, vegye figyelembe, hogy semmiféle felelősséget nem vállalunk azért, hogy Ön esetleg olyan információhoz jut, amely nincs összhangban az Ön országában érvényes jogi eljárásokkal, szabályozással vagy gyakorlattal.

a kockázatokról olvassa el a használati Útmutatót,
vagy kérdezze meg kezelőorvosát!