A kép csak illusztráció!
Málnás kölesszelet
HOZZÁVALÓK:
- 25 dkg köles
- 1 l tej (1,5 %-os)
- 7 dkg vaj
- 7 ek eritrit (édesítőszer)
- 4 db tojás
- 15 dkg túró (félzsíros)
- 1 dl tejföl (12 %-os)
- 50 dkg málna
- 1 csipet só
ELKÉSZÍTÉS:
- A kölest a tejben egy csipet sóval ízesítve, folyamatos kevergetés mellett megfőzzük. Amikor megpuhult, a vajat és a 6 evőkanál eritritet beletesszük, jól összekeverjük, hagyjuk kihűlni.
- A tojások sárgáját kikeverjük, és a túróval együtt a kölesmasszába dolgozzuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk.
- A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A tejfölt 1 evőkanál eritrittel összekeverjük, és a tetejére kenjük, majd a málnát egyenletesen rászórjuk.
- Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig sütjük. Hidegen szeletelve tálaljuk.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
1847 KJ/44 kcal | 20,4 g | 19,7 g | 44,7 g |