Sonkaleves

A kép csak illusztráció!

Sonkaleves

HOZZÁVALÓK:

  • 2 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 2 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db újhagyma
  • 500 g főtt sonka
  • 2 db burgonya
  • 60 g olaj
  • 2 ek tejföl (12 %-os)
  • 2 liter sonkafőzőlé
  • 1 ek teljes kiőrlésű liszt
  • 1 tk mustár (cukormentes)
  • 1 ek tejszínes torma
  • 5 db tojás
  • kömény, pirospaprika, babérlevél, szerecsendió

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Előzőleg megfőzzük a sonkát.
  2. Egy nagy fazékban elkezdjük pirítani a karikára vágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, majd hozzáadjuk az olajat, a finomra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát, és teszünk bele egy keveset az újhagyma fehér részéből.
  3. Fűszerekkel ízesítjük, felöntjük a sonka levével, beletesszük a felkockázott krumplit és a kockára vágott sonkát.
  4. A tejfölből, lisztből, mustárból és tormából habarást készítünk. Ha a krumpli megpuhult, behabarjuk a levest. Kiforraljuk a levest pár perc alatt, majd óvatosan beleütjük a tojásokat, és kb.10 percig keverés nélkül főzzük.
  5. Felkarikázott újhagymával megszórva tálaljuk.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
1600 KJ/380,8 kcal 26,4 g 20,5 g 21,3 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.