A kép csak illusztráció!
Sonkaleves
HOZZÁVALÓK:
- 2 db sárgarépa
- 2 db petrezselyemgyökér
- 2 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 db újhagyma
- 500 g főtt sonka
- 2 db burgonya
- 60 g olaj
- 2 ek tejföl (12 %-os)
- 2 liter sonkafőzőlé
- 1 ek teljes kiőrlésű liszt
- 1 tk mustár (cukormentes)
- 1 ek tejszínes torma
- 5 db tojás
- kömény, pirospaprika, babérlevél, szerecsendió
ELKÉSZÍTÉS:
- Előzőleg megfőzzük a sonkát.
- Egy nagy fazékban elkezdjük pirítani a karikára vágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, majd hozzáadjuk az olajat, a finomra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát, és teszünk bele egy keveset az újhagyma fehér részéből.
- Fűszerekkel ízesítjük, felöntjük a sonka levével, beletesszük a felkockázott krumplit és a kockára vágott sonkát.
- A tejfölből, lisztből, mustárból és tormából habarást készítünk. Ha a krumpli megpuhult, behabarjuk a levest. Kiforraljuk a levest pár perc alatt, majd óvatosan beleütjük a tojásokat, és kb.10 percig keverés nélkül főzzük.
- Felkarikázott újhagymával megszórva tálaljuk.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
1600 KJ/380,8 kcal | 26,4 g | 20,5 g | 21,3 g |