21. nap

Cacabelos - La Laguna de Castillas 35,7 km

...Antonio...
Amikor Cacabelosba értem a bevezető hosszú utca egyik oldalán egy kis kápolnára lettem figyelmes. Kétszárnyú ajtaja teljesen kitárva és különböző szobrok, festmények voltak odabent. Gondoltam megnézem közelebbről. Beléptem. Az ajtó mellett közvetlenül egy kis asztalka volt, mögötte egy idős bácsika üldögélt a széken. Amint észrevett nagyon megörült nekem, rögtön mondta, hogy üljek le, tegyem le a hátizsákot, borzasztó meleg van most odakint. Kérdezte, hogy milyen nemzetiségű vagyok. Amikor mondtam neki, hogy magyar és Budapestről érkeztem, öröme csak fokozódott. Azt mondogatva: „Budapest csodaszép város.” Majd hol megölelt, hol az arcomat paskolta és csipdelte, ahogy a nagypapák szokták az unokáiknak (és mind gyerek ki nem állhatta). :) Felálltam, hogy körbe nézzek egy kicsit - tényleg jó hűvös volt bent - majd a bácsika is mellém állt, megfogta a kezem és kézen fogva körbevitt az ő kis "múzeumában". Furcsa érzés volt. A gyerekeimmel szoktam kézen fogva sétálgatni. De a bácsikából olyan őszinte bizalom és szeretet áradt, hogy végül nem is zavart ez az "intimebb" helyzet. Amikor Szent Péter szobrát mutatta, akkor mondtam neki, hogy engem is így hívnak (csak szent nélkül). :) Mondta, hogy az ő neve pedig Antonio. Visszaültünk egymás mellé a két székre és az asztalkán lévő nápolyiból akart megkínálni. Mondtam neki, hogy nem ehetek ilyet, mert cukorbeteg vagyok. Legnagyobb megdöbbenés ekkor következett. Antonio azt válaszolta, hogy ő is és ebből nyugodtan ehetek, mert nincs benne cukor. Vettem egy nápolyit, majd megkérdeztem, hol van a legközelebbi albergue. Útbaigazított, majd megölelt és indultam tovább. Hát ez is csak egy véletlen a sok közül? :)

Következő nap

bottom-right-corner
Kérdése van? Hívja ingyenes zöldszámunkat az alábbi napokon!
Hétfő, szerda, péntek: 10:00-15:00 között
06-80-200-694

Az Accu-Chek Active, Performa, Instant, Softclix eszközök és tesztcsíkok gyógyászati segédeszközök.
Az Accu-Chek Smart Pix leolvasó készülék információ technológiai eszköz.
Az Accu-Chek Connect orvostechnikai eszköz.
A Bio-Króm-DIA 60x tabletta étrend-kiegészítő.
A Bluetooth® szómegjelölés és logók a Bluetooth SIG, Inc. tulajdonában álló bejegyzett védjegyek, és a Roche által történő használatuk engedély alapján történik.

E honlapon olyan termékinformációk találhatók, amelyek széles közönségnek szólnak; előfordulhat, hogy ezek a termékinformációk vagy részletes leírások Magyarországon kívül másként nem hozzáférhetőek, illetve nem érvényesek. Kérjük, vegye figyelembe, hogy semmiféle felelősséget nem vállalunk azért, hogy Ön esetleg olyan információhoz jut, amely nincs összhangban a Magyarországon kívül érvényes jogi eljárásokkal, szabályozással vagy gyakorlattal.
BGM/WS/C/2020/01v.

Töltse le még ma a DKP applikációt az App Store-ból vagy a Google Play Áruházból!

a kockázatokról olvassa el a használati Útmutatót,
vagy kérdezze meg kezelőorvosát!