17. nap

Leon - San Martin 27 km

...a reggeli...

Leonban töltött éjszaka után valahogy nagyon nehezen fogytak a kilométerek. Napok óta nem tudtam kipihenni magam és már egy ideje azt veszem észre, hogy egyre több idő kell szervezetemnek a regenerálódáshoz. Délután 3 órakor értem el azt a kis falut, ahol az általam kinézett albergue volt. Nem nagyon tetszett a hely, gondoltam tovább megyek a következő település úgy is már csak 3 km. Átértem a falucska másik felére és végem lett. Olyan fáradság lett úrrá rajtam, hogy egy kis padnál le kellett ülnöm. Azután összecsomagolt hálózsákomat párnaként a fejem alá tettem és elfeküdtem a padon. Valami kis kútszerűségből csobogott a víz, magas platánfák árnyékában ismét egy kellemes helyet találtam. Szerintem aludtam is egy kicsit. Már az a "fura" gondolatom támadt, hogy vissza kéne menni a falu elején lévő albergue-be. De nem! Vissza soha!

Akkor irány előre! Hát egy órát biztos vánszorogtam a következő faluig (normál esetben ez kb. 30 perc). Az első albergue egy szép, viszonylag új épület, kertjében egy medencével, napozóágyakkal, függőággyal. Hát ismét jó helyre kerültem. :) Bementem, elintéztem a szokásos formaságokat és a medence hideg vize helyett legalább fél órát álltam a meleg zuhany alatt. Végre tényleg jól ki tudtam pihenni magam. Reggel éppen el akartam indulni, amikor megláttam a reggelihez előkészített asztalt. (Bár amikor megérkeztem, mondta az albergue-t vezető fiatal spanyol lány a vacsora és a reggeli lehetőségét, de kedvesen megköszöntem és mondtam neki, hogy nem kérek.) Az asztalon: kávé, tej, tea, zabpehely, gyümölcsök, joghurt, lekvárok, édes sütemények, pirítós stb. Pont azok az energiát biztosító ételek, amiket talán otthon ettem utoljára. Egy életem egy halálom, gondoltam 4€ lehet, hogy sok egy reggeliért, de nem érdekel. Befizettem a reggelire. Szinte éreztem, ahogy ezek a magas rost- és vitamin tartalmú étkek - amelyekre már nagy szükségem volt - mint valami kis energia bombácskák robbantják be szervezetem fáradó motorját. Hogy milyen hatása volt rám ennek a feltöltésnek? Reggel 8-kor indultam el és 12:30-ra Astorgában voltam (26 km)! :)

...Hospital De Orbigo...

Egy nagyon szép kis település Astorga előtt, sok kedves bárral és albergue-vel. Egy hosszú kőhíd vezet át a központon. De ami a legérdekesebb, hogy a kőhíd melletti területen a mai napig, hagyományőrző jelleggel - középkori - lovagi tornákat tartanak. Az egészben az a különleges, hogy amikor még csak terveztem az utat (március környékén) a legnagyobb dilemmát az jelentette: Hogy fogom ezt az utat megértetni, elfogadtatni a fiúkkal? Bence egyébként is oda van a történelemért - főleg a lovagok és a királyok érdeklik - és mivel nem sokkal korábban az összes gyerek rákattant egy lovagokról szóló filmre (minden nap kétszer kellett megnézni) :) a legjobb próbálkozásnak, ennek a témának a felhozatalát gondoltam. Elmeséltem, hogy ez az út "lovag kori" templomok, várak, házak mellett megy és én is olyan helyeken fogok menni, mint a film főhősei. Talált! A kezdeti félelmük, hogy akkor hova és mennyi időre is megyek el, egyszerre kedves kíváncsisággá, érdeklődéssé és támogatássá alakult át. Bence már büszkén magyarázta a kicsiknek, hogy apuci hová is fog menni. Ha egy másik időpontban lettem volna Hospital De Orbigoban, talán élőben is látok egy lovagi tornát, de így is nagy élmény volt ott járni.

Következő nap

bottom-right-corner
Kérdése van? Hívja ingyenes zöldszámunkat az alábbi napokon!
Hétfő, szerda, péntek: 10:00-15:00 között
06-80-200-694

Az Accu-Chek Active, Performa, Instant, Softclix eszközök és tesztcsíkok gyógyászati segédeszközök.
Az Accu-Chek Smart Pix leolvasó készülék információ technológiai eszköz.
Az Accu-Chek Connect orvostechnikai eszköz.
A Bio-Króm-DIA 60x tabletta étrend-kiegészítő.
A Bluetooth® szómegjelölés és logók a Bluetooth SIG, Inc. tulajdonában álló bejegyzett védjegyek, és a Roche által történő használatuk engedély alapján történik.

E honlapon olyan termékinformációk találhatók, amelyek széles közönségnek szólnak; előfordulhat, hogy ezek a termékinformációk vagy részletes leírások Magyarországon kívül másként nem hozzáférhetőek, illetve nem érvényesek. Kérjük, vegye figyelembe, hogy semmiféle felelősséget nem vállalunk azért, hogy Ön esetleg olyan információhoz jut, amely nincs összhangban a Magyarországon kívül érvényes jogi eljárásokkal, szabályozással vagy gyakorlattal.
BGM/WS/C/2020/01v.

Töltse le még ma a DKP applikációt az App Store-ból vagy a Google Play Áruházból!

a kockázatokról olvassa el a használati Útmutatót,
vagy kérdezze meg kezelőorvosát!