Krémes háziasan

A kép csak illusztráció!

Krémes háziasan

HOZZÁVALÓK:

  • 6 db tojás
  • 6 ek eritrit (édesítőszer)
  • 6 ek teljes kiőrlésű liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej (1,5%-os)
  • 3 ek tejföl (12%-os)
  • 1 ek citromlé
  • 2,5 dl tejszín (cukormentes)

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A tésztához a tojások fehérjét 3 evőkanál édesítőszerrel kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük 2 evőkanál édesítőszerrel, és lazán összeforgatjuk a tojáshabbal. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd óvatosan a tojáshabba dolgozzuk.
  2. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokon előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Amikor kész, hagyjuk kihűlni, majd a tésztát két lapra vágjuk.
  3. A krémhez a pudingport csomómentesre keverjük a tejben 1 evőkanál édesítőszerrel. Sűrű krémmé főzzük, amikor kész, levesszük a tűzről. Hagyjuk kihűlni, utána elkeverjük benne a tejfölt és a citromlevet.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük. Az egyik piskótalapot megkenjük a krémmel, és a tejszínt óvatosan a krémre simítjuk. Beborítjuk a másik piskótalappal. A süteményt néhány órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
  5. Tálalás előtt szeleteljük.
Kalóriatartalom*
(1 szelet)
Fehérje Zsír Szénhidrát
361 KJ/ 86 kcal 3 g 6 g 5 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.