A kép csak illusztráció!
Krémes háziasan
HOZZÁVALÓK:
- 6 db tojás
- 6 ek eritrit (édesítőszer)
- 6 ek teljes kiőrlésű liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej (1,5%-os)
- 3 ek tejföl (12%-os)
- 1 ek citromlé
- 2,5 dl tejszín (cukormentes)
ELKÉSZÍTÉS:
- A tésztához a tojások fehérjét 3 evőkanál édesítőszerrel kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük 2 evőkanál édesítőszerrel, és lazán összeforgatjuk a tojáshabbal. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd óvatosan a tojáshabba dolgozzuk.
- A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokon előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Amikor kész, hagyjuk kihűlni, majd a tésztát két lapra vágjuk.
- A krémhez a pudingport csomómentesre keverjük a tejben 1 evőkanál édesítőszerrel. Sűrű krémmé főzzük, amikor kész, levesszük a tűzről. Hagyjuk kihűlni, utána elkeverjük benne a tejfölt és a citromlevet.
- A tejszínt kemény habbá verjük. Az egyik piskótalapot megkenjük a krémmel, és a tejszínt óvatosan a krémre simítjuk. Beborítjuk a másik piskótalappal. A süteményt néhány órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
- Tálalás előtt szeleteljük.
Kalóriatartalom* (1 szelet) |
Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
361 KJ/ 86 kcal | 3 g | 6 g | 5 g |