A kép csak illusztráció!
Gesztenyés csokis muffin - gyümölcs töltelékkel
Ha Ön cukorbetegséggel él figyelnie kell az alapanyagok kiválasztására. A barackdzsem és a gesztenye massza ne tartalmazzon hozzáadott cukrot. Olyan étcsokoládét válasszon, melynek minél magasabb a kakaótartalma, és minél alacsonyabb a hozzáadott cukortartalma.
HOZZÁVALÓK:
- 400 g gesztenyemassza, cukrozatlan
- 150 g étcsokoládé, 70 % kakaótartalmú
- 100 g vaj
- 2 evőkanál baracklekvár, cukrozatlan
- 3 darab tojás
- 50 g tönkölyliszt (helyettesíthető: mandula liszttel-6 dkg)
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 20 dkg fagyasztott erdei gyümölcs mix
- chili paprika, ízlés szerint
- 1 ág rozmaring
- 1 dl tejszínhab, cukrozatlan
- reszelt narancshéj
ELKÉSZÍTÉS:
- A gesztenyemasszát villával áttörjük, a csokit megolvasztjuk.
- A megolvadt csokit pár percig pihentetjük, majd hozzákeverjük a gesztenyéhez.
- Hozzákeverjük a puha vajat, baracklekvárt, tojássárgáját. Végül a sütőporos lisztet tesszük hozzá, amibe belekeverünk 1 csipet sót is. Homogén masszát kell kapnunk.
- A tojásfehérjékből habot verünk, beleforgatjuk óvatosan a masszába, hogy ne törjük szét a habot. Muffinformába tesszük.
- Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 25perc alatt megsütjük. Egy serpenyőben összeforraljuk az alapanyagokat, kivesszük a rozmaringot, majd a kivájt muffinokba töltjük. Tetejüket tejszínhabbal és reszelt narancshéjjal díszítjük.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
351 kcal | 7 g | 20 g | 34 g |