A kép csak illusztráció!
Töltött pulykamell hajdinarizottóval
HOZZÁVALÓK:
- 800 g pulykamell
- 200 g csirkemellfilé (szeletelt)
- 2 db tojás
- 2 db tojásfehérje
- 2 ek majonézes torma
- 1 csokor petrezselyem
- 250 g hajdina
- 60 ml olaj
- 200 ml fehérbor (száraz)
- 200 g parmezán
- 50 g vaj
- 1 csokor újhagyma
- ½ db kápia paprika
- 1,5 l alaplé
- só, bors
ELKÉSZÍTÉS:
- A 2 darab tojást megfőzzük. A pulykamellet a közepénél bevágjuk, majd szétnyitjuk, és kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, folpackba terítjük.
- A csirkemellet egy aprítógépben sóval, 2 darab tojásfehérjével és a majonézes tormával krémesre zúzzuk. A masszához hozzákeverjük a felaprított, keményre főzött tojásokat és az apróra vágott petrezselymet.
- A masszát egyenletesen eloszlatjuk a kiterített húson, majd a folpack segítségével szorosan feltekerjük, mint egy szaloncukrot. A fólia két végét megcsomózzuk, majd az egészet duplán alufóliába csomagoljuk. Egy sütőformába tesszük, és annyi vizet öntünk alá, ami félig ellepi, 160 fokon 60 percet gőzöljük.
- A hajdinarizottóhoz a hajdinát átmossuk, kevés olajon lepirítjuk. Felöntjük fehérborral, majd ha elpárolgott, elkezdjük az alaplevet hozzáadni. Sózzuk, borsozzuk. Amikor már puha a hajdina, félrehúzzuk, belereszeljük a sajtot, hozzáadjuk a vajat, a felaprított újhagymát és a kis kockákra vágott paprikát.
- A sütőből kivett húst kicsomagoljuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, mindkét oldalát 1 perc alatt átpirítjuk.
- A kész húst hajdinarizottóval tálaljuk.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
4464 KJ/1063 kcal | 93,2 g | 51,2 g | 48,5 g |