Töltött pulykamell hajdinarizottóval

A kép csak illusztráció!

Töltött pulykamell hajdinarizottóval

HOZZÁVALÓK:

  • 800 g pulykamell
  • 200 g csirkemellfilé (szeletelt)
  • 2 db tojás
  • 2 db tojásfehérje
  • 2 ek majonézes torma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 250 g hajdina
  • 60 ml olaj
  • 200 ml fehérbor (száraz)
  • 200 g parmezán
  • 50 g vaj
  • 1 csokor újhagyma
  • ½ db kápia paprika
  • 1,5 l alaplé
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A 2 darab tojást megfőzzük. A pulykamellet a közepénél bevágjuk, majd szétnyitjuk, és kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, folpackba terítjük.
  2. A csirkemellet egy aprítógépben sóval, 2 darab tojásfehérjével és a majonézes tormával krémesre zúzzuk. A masszához hozzákeverjük a felaprított, keményre főzött tojásokat és az apróra vágott petrezselymet.
  3. A masszát egyenletesen eloszlatjuk a kiterített húson, majd a folpack segítségével szorosan feltekerjük, mint egy szaloncukrot. A fólia két végét megcsomózzuk, majd az egészet duplán alufóliába csomagoljuk. Egy sütőformába tesszük, és annyi vizet öntünk alá, ami félig ellepi, 160 fokon 60 percet gőzöljük.
  4. A hajdinarizottóhoz a hajdinát átmossuk, kevés olajon lepirítjuk. Felöntjük fehérborral, majd ha elpárolgott, elkezdjük az alaplevet hozzáadni. Sózzuk, borsozzuk. Amikor már puha a hajdina, félrehúzzuk, belereszeljük a sajtot, hozzáadjuk a vajat, a felaprított újhagymát és a kis kockákra vágott paprikát.
  5. A sütőből kivett húst kicsomagoljuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, mindkét oldalát 1 perc alatt átpirítjuk.
  6. A kész húst hajdinarizottóval tálaljuk.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
4464 KJ/1063 kcal 93,2 g 51,2 g 48,5 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.