Feketeerdő kockaszelet

A kép csak illusztráció!

Feketeerdő kockaszelet

HOZZÁVALÓK:

  • 5 db tojás
  • 8 ek eritrit (édesítőszer)
  • 5 ek teljes kiőrlésű liszt
  • 1 cscsomag sütőpor
  • 10 dkg étcsokoládé (cukormentes)
  • 4 dl tejszín (cukormentes)
  • 20 dkg meggybefőtt (cukormentes)
  • 1 csomag vaníliás pudingpor

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük 4 evőkanál édesítőszerrel, majd óvatosan a fehérjébe dolgozzuk. A lisztet összeforgatjuk a sütőporral, a tojáshabhoz keverjük. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd a sütőpapírt lehúzzuk róla.
  2. A csokoládét összetördeljük, felolvasztjuk, 2 dl tejszínt kemény habbá verünk 2 evőkanál édesítőszerrel. Összeforgatjuk az olvasztott csokoládéval, hagyjuk kicsit kihűlni, majd hűtőbe tesszük.
  3. A tejszínes krémhez 2 dl tejszínt kemény habbá verünk 2 evőkanál édesítőszerrel.
  4. A meggyes réteghez a gyümölcsöt a levével kissé összepároljuk, majd összeturmixoljuk. A pudingport simára keverjük 1 dl vízben, majd a meggyhez adjuk. Sűrű krémmé főzzük. Néha átkeverve hagyjuk kihűlni.
  5. A piskótát megkenjük a tejszínkrémmel, keveset hagyjunk a tetejére. Erre simítjuk a meggyes réteget, és megkenjük a csokis krémmel.
  6. A félretett tejszínkrémből habrózsákat nyomunk a sütemény tetejére. Meggyszemekkel díszítjük. Kockára szeletelve tálaljuk.
Kalóriatartalom*
(1 szelet)
Fehérje Zsír Szénhidrát
496 KJ/ 118 kcal 2,5 g 9 g 7 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.