A kép csak illusztráció!
Feketeerdő kockaszelet
HOZZÁVALÓK:
- 5 db tojás
- 8 ek eritrit (édesítőszer)
- 5 ek teljes kiőrlésű liszt
- 1 cscsomag sütőpor
- 10 dkg étcsokoládé (cukormentes)
- 4 dl tejszín (cukormentes)
- 20 dkg meggybefőtt (cukormentes)
- 1 csomag vaníliás pudingpor
ELKÉSZÍTÉS:
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük 4 evőkanál édesítőszerrel, majd óvatosan a fehérjébe dolgozzuk. A lisztet összeforgatjuk a sütőporral, a tojáshabhoz keverjük. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd a sütőpapírt lehúzzuk róla.
- A csokoládét összetördeljük, felolvasztjuk, 2 dl tejszínt kemény habbá verünk 2 evőkanál édesítőszerrel. Összeforgatjuk az olvasztott csokoládéval, hagyjuk kicsit kihűlni, majd hűtőbe tesszük.
- A tejszínes krémhez 2 dl tejszínt kemény habbá verünk 2 evőkanál édesítőszerrel.
- A meggyes réteghez a gyümölcsöt a levével kissé összepároljuk, majd összeturmixoljuk. A pudingport simára keverjük 1 dl vízben, majd a meggyhez adjuk. Sűrű krémmé főzzük. Néha átkeverve hagyjuk kihűlni.
- A piskótát megkenjük a tejszínkrémmel, keveset hagyjunk a tetejére. Erre simítjuk a meggyes réteget, és megkenjük a csokis krémmel.
- A félretett tejszínkrémből habrózsákat nyomunk a sütemény tetejére. Meggyszemekkel díszítjük. Kockára szeletelve tálaljuk.
Kalóriatartalom* (1 szelet) |
Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
496 KJ/ 118 kcal | 2,5 g | 9 g | 7 g |