A kép csak illusztráció!
Nyuszipogácsa
HOZZÁVALÓK:
- 150 g tejföl (12 %-os)
- 45 g élesztő
- 300 g teljes kiőrlésű liszt
- 300 g búzaliszt
- 2 db tojás
- 250 g vaj
- 100 g Trappista sajt light
- 1 mk cukor (kelesztéshez)
- 2 tk só
- 1 db tojássárgája
- borsszem
ELKÉSZÍTÉS:
- A tejfölhöz hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és elkeverjük. A lisztet, a tojásokat, a kockára vágott vajat, reszelt sajtot, a sót, valamint a tejfölös-élesztős keveréket egy nagy tálban bedagasztjuk. 45 percig pihentetjük.
- Lisztezett deszkán kinyújtjuk 1-1,5 cm vastagra a tésztát, és kb. 4-5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kb. 30 darab korongot kiszaggatunk. A korongok felét sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, a másik felénél pedig mindegyik korong két, oldalsó részéből nyuszifüleket vágunk ki pogácsaszaggatóval. A maradék tésztából 0,5 cm-es köröket szúrunk ki, és háromszög alakúra formázzuk, ez lesz a nyuszik orra.
- A tepsibe helyezett korongok oldalát és tetejét lekenjük a lazán felvert tojással, majd a pogácsák felső részére rakjuk a két fület, a tetejükre pedig az orrokat tapasztjuk. Ezeket is lekenjük tojással, és 2—2 borsszemmel díszítjük, ezek lesznek a szemek.
- Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük a nyuszipogácsákat.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
1256,4 KJ/299 kcal | 8,2 g | 17,2 g | 25 g |