Töltött káposzta

A kép csak illusztráció!

Töltött káposzta

HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg darált sertéscomb és sertés lapocka
  • 10 dkg szalonna
  • 20 dkg füstölt oldalas
  • 20 dkg hajdina
  • 1 ek só
  • 1 csipet bors
  • 1 kk őrölt kömény
  • 1 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 db babérlevél
  • 1 ek őrölt pirospaprika
  • 2 ek olaj
  • 1 csomag káposzta levél (savanyított)
  • 1 csomag apró káposzta (savanyított)
Tálaláshoz:
  • 1 csokor kapor
  • 2 dl tejföl (12%-os)

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A káposztákat átöblítjük, átmossuk.
  2. Egy fazékba az apró káposztát alulra tesszük, középre helyezzük a füstölt oldalast, e köré rakjuk a betöltött káposzta leveleket.
  3. Elkészítjük a tölteléket, olajon az apróra vágott hagymát, fokhagymát, a felkockázott szalonnát, és a hajdinát megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a piros paprikát, és sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a köményt, és összekeverjük a hússal, amihez még hozzáadjuk a tojást.
  4. A tölteléket beletöltjük a levelekbe, nem túl sokat, mert meg fognak nőni.
  5. Fazékba tesszük és hozzáadjuk még a babérlevelet, és a tetejére tesszük az apró káposzta másik felét, felöntjük vízzel.
  6. 2-3 óra alatt közepes lángon készre főzzük.
  7. Amikor megpuhult az olajból, és a lisztből rántást készítünk, és rázogatjuk a káposztával.
  8. Kaporral és tejföllel tálaljuk.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
3185 kcal 165 g 194 g 190 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.