A kép csak illusztráció!
Töltött káposzta
HOZZÁVALÓK:
- 50 dkg darált sertéscomb és sertés lapocka
- 10 dkg szalonna
- 20 dkg füstölt oldalas
- 20 dkg hajdina
- 1 ek só
- 1 csipet bors
- 1 kk őrölt kömény
- 1 db tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 db babérlevél
- 1 ek őrölt pirospaprika
- 2 ek olaj
- 1 csomag káposzta levél (savanyított)
- 1 csomag apró káposzta (savanyított)
- 1 csokor kapor
- 2 dl tejföl (12%-os)
ELKÉSZÍTÉS:
- A káposztákat átöblítjük, átmossuk.
- Egy fazékba az apró káposztát alulra tesszük, középre helyezzük a füstölt oldalast, e köré rakjuk a betöltött káposzta leveleket.
- Elkészítjük a tölteléket, olajon az apróra vágott hagymát, fokhagymát, a felkockázott szalonnát, és a hajdinát megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a piros paprikát, és sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a köményt, és összekeverjük a hússal, amihez még hozzáadjuk a tojást.
- A tölteléket beletöltjük a levelekbe, nem túl sokat, mert meg fognak nőni.
- Fazékba tesszük és hozzáadjuk még a babérlevelet, és a tetejére tesszük az apró káposzta másik felét, felöntjük vízzel.
- 2-3 óra alatt közepes lángon készre főzzük.
- Amikor megpuhult az olajból, és a lisztből rántást készítünk, és rázogatjuk a káposztával.
- Kaporral és tejföllel tálaljuk.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
3185 kcal | 165 g | 194 g | 190 g |