Stefánia szelet kétféle ételhez: fürj tojással, magvakkal, ciabatta szendvicsben és különleges pitában

A kép csak illusztráció!

Stefánia szelet kétféle ételhez: fürj tojással, magvakkal, ciabatta szendvicsben és különleges pitában

HOZZÁVALÓK:

Stefánia szelet:
  • 50 dkg darálthús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db szikkadt graham zsemle
  • 150 ml tej (1,5%-os)
  • 1 csomag bacon szalonna
  • 1 ek só
  • 1 csipet bors
  • 2 ek olaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 db tojás
  • 15 dkg pisztácia
  • 6 db fürj tojás
Pita:
  • 6 db teljeskiőrlésű pita
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 kk só
  • 3 dl víz
  • 2 szelet stefánia
  • 1 db lilahagyma
  • 10 dkg lilakáposzta
Öntet:
  • 2 dl görög joghurt
  • 1 g fokhagyma
  • 1 db citrom leve
  • 1 csomag kapor
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek ajvár
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
Rizs:
  • 15 dkg barnarizs
  • 1 ek olaj
  • 1 kk só
  • 3 dl víz
Stefánia ciabattába:
  • 2 nagyobb hosszúkás magvas ciabatta
  • 1 csomag madársaláta
  • 8 db koktélparadicsom
  • 4 szelet trappista sajt light
  • 4 szelet stefánia
  • 2 ek mustár (cukormentes)

ELKÉSZÍTÉS:

Stefánia szelet:
  1. A vöröshagymát, és a fokhagymát apróra vágjuk, majd az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, és a borsot.
  2. Ezután hozzákeverjük a húshoz, sózzuk, majd hozzákeverjük a tojást, és az apróra vágott petrezselymet.
  3. A zsemlét beáztatjuk a tejbe, majd jól kinyomkodjuk, és ezt is hozzákeverjük.
  4. A pisztáciát feldaraboljuk, majd ezt is belekeverjük a húsos masszába.
  5. A fürj tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk.
  6. Egy hosszúkás keskenyebb sütőformát kibélelünk a bacon szalonnával, beletesszük a húst. Ezután a közepébe belenyomkodjuk a főtt fürj tojásokat sorba, és a bacon szalonnát ráhajtjuk a vagdaltunk tetejére.
  7. 180 fokon 45-50 perc alatt készre sütjük.
Öntet:
  1. A fokhagymát lereszeljük, a kaprot apróra vágjuk, és minden hozzávalót egybe keverünk.
Rizs:
  1. Egy evőkanál olajon a rizst átpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük vízzel, és puhára főzzük.
Pita:
  1. A pitákat átmelegítjük (érdemes nagyobb méretet választani) megtöltjük a vegyes káposztasalátával
  2. A stefániát apó kockákra vágjuk, majd ezt is beletesszük.
  3. Meglocsoljuk az öntettel

A rizst a pita mellé köretnek tálaljuk.

Stefánia ciabattába:
  1. A ciabattát félbevágjuk és az alját megkenjük mustárral.
  2. A paradicsomot felszeleteljük, és minden hozzávalót a szendvicsbe halmozunk.
Stefánia szelet kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
2811 kcal 184 g 182 g 95 g
Köret kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
3100 kcal 122,3 g 113 g 385,6 g
Stefánia ciabattába kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
2494 kcal 159 g 136 g 147 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.