A kép csak illusztráció!
Stefánia szelet kétféle ételhez: fürj tojással, magvakkal, ciabatta szendvicsben és különleges pitában
HOZZÁVALÓK:
Stefánia szelet:- 50 dkg darálthús
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 2 db szikkadt graham zsemle
- 150 ml tej (1,5%-os)
- 1 csomag bacon szalonna
- 1 ek só
- 1 csipet bors
- 2 ek olaj
- 1 csokor petrezselyem
- 1 ek pirospaprika
- 1 db tojás
- 15 dkg pisztácia
- 6 db fürj tojás
- 6 db teljeskiőrlésű pita
- 1 ek olívaolaj
- 1 kk só
- 3 dl víz
- 2 szelet stefánia
- 1 db lilahagyma
- 10 dkg lilakáposzta
- 2 dl görög joghurt
- 1 g fokhagyma
- 1 db citrom leve
- 1 csomag kapor
- 1 ek olívaolaj
- 1 ek ajvár
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 15 dkg barnarizs
- 1 ek olaj
- 1 kk só
- 3 dl víz
- 2 nagyobb hosszúkás magvas ciabatta
- 1 csomag madársaláta
- 8 db koktélparadicsom
- 4 szelet trappista sajt light
- 4 szelet stefánia
- 2 ek mustár (cukormentes)
ELKÉSZÍTÉS:
Stefánia szelet:- A vöröshagymát, és a fokhagymát apróra vágjuk, majd az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, és a borsot.
- Ezután hozzákeverjük a húshoz, sózzuk, majd hozzákeverjük a tojást, és az apróra vágott petrezselymet.
- A zsemlét beáztatjuk a tejbe, majd jól kinyomkodjuk, és ezt is hozzákeverjük.
- A pisztáciát feldaraboljuk, majd ezt is belekeverjük a húsos masszába.
- A fürj tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk.
- Egy hosszúkás keskenyebb sütőformát kibélelünk a bacon szalonnával, beletesszük a húst. Ezután a közepébe belenyomkodjuk a főtt fürj tojásokat sorba, és a bacon szalonnát ráhajtjuk a vagdaltunk tetejére.
- 180 fokon 45-50 perc alatt készre sütjük.
- A fokhagymát lereszeljük, a kaprot apróra vágjuk, és minden hozzávalót egybe keverünk.
- Egy evőkanál olajon a rizst átpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük vízzel, és puhára főzzük.
- A pitákat átmelegítjük (érdemes nagyobb méretet választani) megtöltjük a vegyes káposztasalátával
- A stefániát apó kockákra vágjuk, majd ezt is beletesszük.
- Meglocsoljuk az öntettel
A rizst a pita mellé köretnek tálaljuk.
Stefánia ciabattába:- A ciabattát félbevágjuk és az alját megkenjük mustárral.
- A paradicsomot felszeleteljük, és minden hozzávalót a szendvicsbe halmozunk.
Stefánia szelet kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
2811 kcal | 184 g | 182 g | 95 g |
Köret kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
3100 kcal | 122,3 g | 113 g | 385,6 g |
Stefánia ciabattába kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
2494 kcal | 159 g | 136 g | 147 g |