A kép csak illusztráció!
Spenótos darált hússal töltött óriás kagylótészta
HOZZÁVALÓK:
- 14 db kagylótészta durum
- 2 ek olívaolaj (30ml)
- 25 dkg darált sertéshús
- 1 fej salotta hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk só
- 1 csipet bors
- 2 csomag bébispenót ( 16 dkg)
- 8 dkg vaj
- 3 ek teljes kiőrlésű (45g)
- 50 ml tej 1,5%-os
- 10 dkg trappista sajt
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 1 szerecsendió
- 3 ek olívaolaj
- 3 csipet szarvasgomba reszelve
- 20 dkg fehércsoki (cukormentes)
- 20 ml tej (1,5%-os)
- 4 db lapzselatin
- 100 g mascarpone
- 250 ml habtejszín (hideg!)
- 3 db szilva vagy körte szelet
- szörp
- mesterséges édesítő (ha szükséges)
- szarvasgomba
ELKÉSZÍTÉS:
- Olajon az apróra vágott hagymát, és fokhagymát lepirítjuk, majd hozzáadjuk a darálthúst. Ezután sózzuk, borsozzuk és készre főzzük 15 perc alatt.
- Hozzákeverjük a bébispenótot, majd addig főzzük amíg összeesik. (1-2 perc)
- A vajat megolvasztjuk, majd azon megpirítjuk a lisztet, sózzuk, borsozzuk és felöntjük a tejjel.
- Besűrűsödésig főzzük, majd beleszórjuk a trapista sajt felét.
- Hőálló tálba tesszük a mártás felét és erre helyezzük a tésztákat, amit megtöltünk a spenótos húsos raguval, ezután a mártás másik felét ráöntjük és megszórjuk a maradék sajttal.
- 200 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.
- Amikor elkészült, megszórjuk pirított fenyőmaggal és meglocsoljuk szarvasgombás olívaolajjal.
- A csokit a tejben felolvasztjuk, amikor kicsit kihűlt hozzáadjuk a mascarponét, és a lapzselatint.
- A tejszínt kemény habbá verjük és azzal lazítjuk a krémet.
- Poharakba töltjük, a tetejére reszelünk a szarvasgombából.
- A tetejét gyümölcsökkel díszítjük.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
1134,3 KJ/2658,65 kcal | 101,41 g | 185,39 g | 41,01 g |
Mousse kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
9527 KJ/2281 kcal | 31 g | 175 g | 185,4 g |