Spenótos darált hússal töltött óriás kagylótészta
Spenótos darált hússal töltött óriás kagylótészta

HOZZÁVALÓK:

  • 14 db kagylótészta durum
  • 2 ek olívaolaj (30ml)
  • 25 dkg darált sertéshús
  • 1 fej salotta hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk só
  • 1 csipet bors
  • 2 csomag bébispenót ( 16 dkg)
Besamel:
  • 8 dkg vaj
  • 3 ek teljes kiőrlésű (45g)
  • 50 ml tej 1,5%-os
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 1 szerecsendió
Szarvasgombás olaj:
  • 3 ek olívaolaj
  • 3 csipet szarvasgomba reszelve
Szarvasgombás fehércsoki mousse
  • 20 dkg fehércsoki (cukormentes)
  • 20 ml tej (1,5%-os)
  • 4 db lapzselatin
  • 100 g mascarpone
  • 250 ml habtejszín (hideg!)
Díszítés:
  • 3 db szilva vagy körte szelet
  • szörp
  • mesterséges édesítő (ha szükséges)
  • szarvasgomba

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Olajon az apróra vágott hagymát, és fokhagymát lepirítjuk, majd hozzáadjuk a darálthúst. Ezután sózzuk, borsozzuk és készre főzzük 15 perc alatt.
  2. Hozzákeverjük a bébispenótot, majd addig főzzük amíg összeesik. (1-2 perc)
Besamel:
  1. A vajat megolvasztjuk, majd azon megpirítjuk a lisztet, sózzuk, borsozzuk és felöntjük a tejjel.
  2. Besűrűsödésig főzzük, majd beleszórjuk a trapista sajt felét.
  3. Hőálló tálba tesszük a mártás felét és erre helyezzük a tésztákat, amit megtöltünk a spenótos húsos raguval, ezután a mártás másik felét ráöntjük és megszórjuk a maradék sajttal.
  4. 200 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.
  5. Amikor elkészült, megszórjuk pirított fenyőmaggal és meglocsoljuk szarvasgombás olívaolajjal.
Szarvasgombás fehércsoki mousse:
  1. A csokit a tejben felolvasztjuk, amikor kicsit kihűlt hozzáadjuk a mascarponét, és a lapzselatint.
  2. A tejszínt kemény habbá verjük és azzal lazítjuk a krémet.
  3. Poharakba töltjük, a tetejére reszelünk a szarvasgombából.
  4. A tetejét gyümölcsökkel díszítjük.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
1134,3 KJ/2658,65 kcal 101,41 g 185,39 g 41,01 g
Mousse kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
9527 KJ/2281 kcal 31 g 175 g 185,4 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.