A kép csak illusztráció!
Diós kecskesajttal töltött, göngyölt sertésszűz, szőlőzselével, szőlőchutney-val és mazsolás polentával
HOZZÁVALÓK:
- 1 db szűz pecsenye
- 20 dkg kecskesajt
- 10 dkg durvára vágott, pirított dió
- 4 ek napraforgóolaj
- 3 ek szőlőzselé
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kk só
- 1 csipet bors
- 20 dkg kukoricadara
- 6 dl tej (1,5%-os)
- 1 csipet só
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg parmezán
- 2 ek vaj
- 1 ek olívaolaj
- ½ salotta hagyma
- 2 csésze mag nélküli vörös szőlőszem félbe vágva
- ½ csésze száraz cherry
- ¼ csésze balzsamecet
- 1 tk sárga mustármag
- 1 kávéskanál chili / nem kell túl csípős/
- 1 db mandarin /hártyák nélkül/
- 1 tk reszelt gyömbér
- 1 gerezd reszelt fokhagyma
- ¼ tk só /vagy ízlés szerint/
- 350 ml must
- 6 dkg eritrit (édesítőszer)
- 6 dkg pektin
- 1 kk citromsav
ELKÉSZÍTÉS:
Sertésszűz:- A húst megtisztítjuk a hártyától, és a két elvékonyodott végét levágjuk, majd az így kapott hengert megfelezzük.
- Felfelé fordítjuk, és szál irányba elkezdjük egy folpack segítségével kiklopfolni, hogy egy téglalap alakot kapjunk.
- Ha mind a két húst így előkészítettük, sózzuk és borsozzuk.
- A kecskesajtba belereszeljük a fokhagymát, összedolgozzuk, és henger alakúra formáljuk, majd 10-15 percre a fagyasztóba tesszük.
- Ezután a kecskesajtos hengereket a két téglalap alakúra klopfolt hús közepére helyezzük, és feltekerjük a húsokat.
- Egy serpenyőt hevítünk, amibe beletesszük a négy evőkanál olajat, és a szűz pecsenyékre kérget pirítunk.
- 180 fokos sütőben 6-8 percig sütjük, amikor elkészült megkenjük a szőlőzselével és belehempergetjük a pirított dióba.
- A tejet elkezdjük forralni, amikor forr hozzáöntjük folyamatos kevergetés mellett a kukoricadarát, majd hozzáadjuk a sót.
- Folyamatosan kevergetjük, amíg besűrűsödik, ekkor hozzáadjuk a vajat, és lehúzzuk a tűzről.
- Hozzáreszeljük a parmezánt, és hozzáadjuk a mazsolát majd állni hagyjuk, amíg a dara teljesen megszívja magát.
- Az olajat közepesen felhevítem, majd ráteszem az apró kockákra vágott hagymát, és két percig pároljuk.
- Ha megpuhult a hagyma akkor beleteszem az összes többi hozzávalót.
- Addig főzzük míg a gyümölcsök összeesnek kb. 15-20 perc, addigra az ízek összeforrnak.
- A mustot, az édesítőszert és a pektint hevítjük 106 Celsius fokig 5-10 percig.
- A citromsavat mustban feloldjuk, és úgy keverjük a zseléhez, majd csírátlanított üvegekbe töltjük, és fejjel lefelé fordítjuk 5 percig.
- Ezután 24 órára dunsztba rakjuk.
Sertésszűz kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
2672 kcal | 234 g | 180 g | 15,7 g |
Polenta kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
1610 kcal | 35,6 g | 61,2 g | 206,2 g |
Szőlő chutney kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
645 kcal | 1 g | 12 g | 79 g |
Szőlőzselé kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
458 kcal | 0 g | 0 g | 110 g |