Göngyölt, töltött sertésdagadó hercegnő burgonyával

A kép csak illusztráció!

Göngyölt, töltött sertésdagadó hercegnő burgonyával

HOZZÁVALÓK:

Töltött sertésdagadó:
  • 1 db sertésdagadó
  • 50 dkg darált sertéscomb
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 csipet petrezselyem
  • 1 csipet kakukkfű
  • 4 g fokhagyma
  • 10 dkg füstölt húsos szalonna
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 ek vaj
  • 1 db teljes kiőrlésű zsemle
  • 1 dl tej (1,5%)
  • 5 dkg aszalt vörösáfonya (cukrozatlan)
  • 5 dkg aszalt sárgabarack
  • 10 dkg főtt gesztenye
  • 400g őszibarack konzerv (cukormentes)
  • 2 ek só
  • 1 kk bors
  • 1 csipet szerecsendió
A tepsibe a hús alá:
  • 1 fej hagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 3 szál rozmaring
  • 1 db alma
  • 3 db szilva
  • 3 ek olaj
Hercegnő burgonya:
  • 1 dl tej (1,5%-os)
  • 60 dkg burgonya
  • 1 db tojássárgája
  • 6 dkg vaj
  • 1 ek só
  • 1 csipet bors
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 db tojás
  • 10 dkg füstölt sajt reszelve

ELKÉSZÍTÉS:

Sertésdagadó:
  1. A dagadót kívül, belül sózzuk és borsozzuk, állni hagyjuk egy kicsit.
  2. Elkészítjük a tölteléket, a darált sertéshúst is sózzuk, borsozzuk. A bacon szalonnát nagyobb kockákra vágjuk, lepirítjuk, majd kivesszük mellé teszünk még egy kis olajat, vajat. A lilahagymát dinszteljük, a fokhagymával, majd ezt is hozzátesszük a húshoz a szalonnával együtt. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, kakukkfüvet, és az aszalt gyümölcsöket, a gesztenyét, az őszibarack konzervet, hat csipet szerecsendiót. A zsemlét beáztatjuk tejbe majd kinyomkodjuk és ezt is a töltelékhez tesszük.
  3. Így jól egybekeverjük és betöltjük a dagadó közepébe. Egy hústű vagy fogpiszkáló segítségével összetűzzük.
  4. A tepsibe helyezzük a hagymát, az almát, a szilvát felszeletelve, és a fokhagymát félbevágva és a rozmaring ágakat.
  5. Erre fektetjük rá a megtöltött dagadót, és a tetejére kanalazzuk az olajat.
  6. 160 fokon 3 óra alatt készre sütjük.
Hercegnő burgonya:
  1. A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd áttörjük.
  2. Hozzáadjuk a vajat, a tojássárgáját, a füstölt sajtot majd borsozzuk és szerecsendióval fűszerezzük.
  3. Csillagcsöves habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe egyforma halmokat nyomunk.
  4. Felverjük a tojást, és megkenjük a burgonyát.
  5. 200 fokon 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Töltött sertésdagadó kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
7708 kcal 246 g 628 g 238 g
Hercegnő burgonya kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
1523 kcal 49 g 88 g 128 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.