
A kép csak illusztráció!
Csőben sült csirkés penne
Hozzávalók 4 főre:
- 50 dkg durumtészta
- 500 g csirkemell
- 400 g Trappista sajt light
- 1 zacskó bébi spenót
- 400 g zöldborsó
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál Graham liszt
- 5 dl főzőtejszín
- 3 ek tejföl (12%-os)
- 1 tk tárkony
- 1 csipet szerecsendió
- só, bors
Elkészítés:
- Először sós vízben al dentére főzzük a pennét, leszűrjük és félretesszük.
- Ezután a csirkét apró kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk és kevés zsiradékon 3-4 perc alatt kérgesítjük, majd egy tányérra szedjük.
- A zúzott fokhagymát megpirítjuk a csirke sütéséhez használt lábasban. Hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan kevergetjük, ezután beletesszük a bébispenótot és pár perc alatt összefonnyasztjuk.
- Ezt követően felöntjük a tejszínnel és csomómentesre keverjük, a krémes mártásba visszatesszük a húsokat és fűszerezzük, majd egy kevés vízzel felöntjük.
- Hozzáadjuk a zöldborsót és lassú tűzön megfőzzük, mielőtt elkészül, hozzákeverjük a tejfölt és a reszelt sajt felét is.
- Ha kész a ragunk összeforgatjuk a pennével és egy kivajazott tűzálló edénybe tesszük, a tetejét megszórjuk reszeltsajttal és 190 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
5178 KJ/2063,8 kcal | 90,6 g | 41,8 g | 121,5 g |