Csőben sült csirkés penne

Hozzávalók 4 főre:

  • 50 dkg durumtészta
  • 500 g csirkemell
  • 400 g Trappista sajt light
  • 1 zacskó bébi spenót
  • 400 g zöldborsó
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál Graham liszt
  • 5 dl főzőtejszín
  • 3 ek tejföl (12%-os)
  • 1 tk tárkony
  • 1 csipet szerecsendió
  • só, bors

Elkészítés:

  1. Először sós vízben al dentére főzzük a pennét, leszűrjük és félretesszük.
  2. Ezután a csirkét apró kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk és kevés zsiradékon 3-4 perc alatt kérgesítjük, majd egy tányérra szedjük.
  3. A zúzott fokhagymát megpirítjuk a csirke sütéséhez használt lábasban. Hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan kevergetjük, ezután beletesszük a bébispenótot és pár perc alatt összefonnyasztjuk.
  4. Ezt követően felöntjük a tejszínnel és csomómentesre keverjük, a krémes mártásba visszatesszük a húsokat és fűszerezzük, majd egy kevés vízzel felöntjük.
  5. Hozzáadjuk a zöldborsót és lassú tűzön megfőzzük, mielőtt elkészül, hozzákeverjük a tejfölt és a reszelt sajt felét is.
  6. Ha kész a ragunk összeforgatjuk a pennével és egy kivajazott tűzálló edénybe tesszük, a tetejét megszórjuk reszeltsajttal és 190 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
5178 KJ/2063,8 kcal 90,6 g 41,8 g 121,5 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.