Ijesztően ízletes grissini kígyók húskrémmel

A kép csak illusztráció!

Ijesztően ízletes grissini kígyók húskrémmel

HOZZÁVALÓK:

  • 25 dkg főtt burgonya
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg búzaliszt
  • 15 dkg teljes kiőrlésű graham liszt
  • 1 db tojás
  • 1 ek só
  • 1 ek mák
  • 1 ek szezámmag
A húskrémhez:
  • 60 dkg Sertés tarja
  • 10 dkg Mangalica zsír
  • 1 fej Vöröshagyma
  • 6 gerezd Fokhagyma
  • 2 dl Alaplé
  • 2 dl Száraz fehérbor
  • 2 tk Rózsabors
  • 3 ág Rozmaring

ELKÉSZÍTÉS:

Grissini kígyók:
  1. A burgonyát áttörjük, sózzuk, kicsit hagyjuk kihűlni, majd beledolgozzuk a vajat és a lisztet.
  2. Amikor egybeállt a tészta folpackba csomagoljuk és 2 órán át a hűtőben pihentetjük.
  3. Ezután lisztezett deszkára tesszük és hengereket illetve, kígyókat formázunk, majd nyársra tekerjük őket.
  4. Tepsibe helyezzük őket, megkenjük tojással és megszórjuk mákkal, szezámmaggal.
  5. 200 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük.
  6. Amikor kész, paprikából, és fekete olívabogyóból nyelvet, szemet készítünk neki.
Húskrém:
  1. A húst nagyobb kockákra vágjuk, a mangalica zsírt egy lábasban felolvasztjuk. Beletesszük a húst és lassú tűzön, többször kevergetve, fedő nélkül 45-50 percet pároljuk.
  2. Ezután beletesszük a fűszereket, felöntjük a fehérborral és az alaplével úgy, hogy a húst ellepje. Beledobjuk a fokhagyma gerezdeket és a félbevágott vöröshagymát, majd lefedve 3-4 órán át főzzük.
  3. Ezt követően leszűrjük a húst és szálaira szedjük. A pecsenye levet fokozatosan adagoljuk a húshoz, úgy, hogy közben kevergetjük. Csak annyi zsír kell hozzáadni, amennyit felvesz a hús.
  4. Az így kapott szaftos hússal ¾-ig töltjük a kis csatos üvegeket, majd feltöltjük az olvasztott libazsírral. A libazsír ahogy megdermed lefedi a húst, így tartósítja és tovább eláll.
Grissini kígyók kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
3349 kcal 49,65 g 227,3 g 227,3 g
Húskrém kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
1895 kcal 101 g 153 g 29 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.