A kép csak illusztráció!
Ijesztően ízletes grissini kígyók húskrémmel
HOZZÁVALÓK:
- 25 dkg főtt burgonya
- 25 dkg vaj
- 15 dkg búzaliszt
- 15 dkg teljes kiőrlésű graham liszt
- 1 db tojás
- 1 ek só
- 1 ek mák
- 1 ek szezámmag
- 60 dkg Sertés tarja
- 10 dkg Mangalica zsír
- 1 fej Vöröshagyma
- 6 gerezd Fokhagyma
- 2 dl Alaplé
- 2 dl Száraz fehérbor
- 2 tk Rózsabors
- 3 ág Rozmaring
ELKÉSZÍTÉS:
Grissini kígyók:- A burgonyát áttörjük, sózzuk, kicsit hagyjuk kihűlni, majd beledolgozzuk a vajat és a lisztet.
- Amikor egybeállt a tészta folpackba csomagoljuk és 2 órán át a hűtőben pihentetjük.
- Ezután lisztezett deszkára tesszük és hengereket illetve, kígyókat formázunk, majd nyársra tekerjük őket.
- Tepsibe helyezzük őket, megkenjük tojással és megszórjuk mákkal, szezámmaggal.
- 200 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük.
- Amikor kész, paprikából, és fekete olívabogyóból nyelvet, szemet készítünk neki.
- A húst nagyobb kockákra vágjuk, a mangalica zsírt egy lábasban felolvasztjuk. Beletesszük a húst és lassú tűzön, többször kevergetve, fedő nélkül 45-50 percet pároljuk.
- Ezután beletesszük a fűszereket, felöntjük a fehérborral és az alaplével úgy, hogy a húst ellepje. Beledobjuk a fokhagyma gerezdeket és a félbevágott vöröshagymát, majd lefedve 3-4 órán át főzzük.
- Ezt követően leszűrjük a húst és szálaira szedjük. A pecsenye levet fokozatosan adagoljuk a húshoz, úgy, hogy közben kevergetjük. Csak annyi zsír kell hozzáadni, amennyit felvesz a hús.
- Az így kapott szaftos hússal ¾-ig töltjük a kis csatos üvegeket, majd feltöltjük az olvasztott libazsírral. A libazsír ahogy megdermed lefedi a húst, így tartósítja és tovább eláll.
Grissini kígyók kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
3349 kcal | 49,65 g | 227,3 g | 227,3 g |
Húskrém kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
1895 kcal | 101 g | 153 g | 29 g |