Vegetáriánus lasagne

Hozzávalók (4 adaghoz):

20 dkg lasagne lap
80 dkg sütőtök, meghámozva és kockára vágva
2 db zöldség- vagy csirkeleves kocka
200 ml víz ( pohár)
4 g
100 g friss rukkolalevél vagy bébispenót levél (nem annyira erős az aromája)
30 g pekán dió, durvára felvágva
10 dkg alacsonyabb zsírtartalmú mozzarella sajt, durvára reszelve
frissen őrölt bors
A kép illusztráció

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 200° C-ra, hacsak nem mikrohullámú sütőben készítjük el a lasagnét.
2. Helyezzük a lasagne lapokat egymás mellé egy kellően nagyméretű tepsibe, és öntsük le a tésztalapokat forró vízzel, hogy a lasagne megpuhuljon. Tegyük félre.
3. Helyezzük a kockára vágott sütőtököt egy üvegtálba. A vízben oldjuk fel a leveskockákat és öntsük rá, majd fedjük be egy fedővel vagy műanyag fóliával, és mikrohullámon főzzük 15 percig magas fokozaton, amíg elég puha nem lesz ahhoz, hogy pürésítsük. De úgy is készíthetjük, hogy egy lábosban főzzük puhára a tűzhelyen.
4. Pürésítsük a sütőtököt a levessel, és enyhén fűszerezzük meg a sóval és a borssal. Meglehetősen lágy masszát kell, hogy kapjunk. Ha nem elég lágy, adjunk hozzá még egy kevés lobogó forró vizet.
5. Kanállal helyezzük a sütőtök egyharmadát egy vékonyan kikent, sütőálló tálalóedénybe (300 mm x 150 mm).
6. Vegyük ki a lasagne lapokat a vízből, egy papírtörlővel itassuk fel róluk a vizet, tegyünk két megpuhult tésztalapot a sütőtök püré tetejére, majd helyezzünk a legtetejére egy viszonylag vastag réteg rukkolát (a levelek kb. felét).
7. Kanállal halmozzuk rá a sütőtök pürét egy harmadik rétegben, adjunk hozzá két lap tésztát, és szórjuk meg a felaprított pekán dió felével.
8. A tetejére helyezzük rá a rukkola levelek másik felét, majd az utolsó két megpuhult tésztalapot.
9. Az utolsó adag sütőtök pürét helyezzük rá a tésztára, és szórjuk meg a maradék pekán dióval.
10. Fedjük le, és helyezzük a sütőbe 10 percre, hogy teljesen átforrósodjon. De mikrózhatjuk is, magas fokozaton 5 percig.
11. Vegyük ki a lasagnét a sütőből vagy a mikróból, halmozzuk rá egyenletesen a mozzarella sajtot, és szórjuk meg egy kevés szerecsendióval. Kapcsoljuk a sütőt grill fokozatra, majd tegyük be a lasagnét a sütőbe, a forró grill alá, amíg a sajt éppen csak barnulni kezd.
12. Vegyes zöldségágyon tálaljuk, főételként.

A sütőtök püré első rétegéhez hozzáadhatunk néhány feldarabolt, napon szárított paradicsomot, hogy egy kis extra ízt adjunk az ételnek. Akik nem vegetáriánusok, azok tekinthetik ezt az ételt az étkezésük köret részének. Ehhez csak egy adag grillezett sovány húst, például sertéskarajt kell hozzáadnunk.

Tápérték adagonként:

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát Rost Koleszterin Nátrium
452 kcal 19 g 9 g 72 g 5 g 5 mg 1200 mg
bottom-right-corner
Kérdése van? Hívja ingyenes zöldszámunkat az alábbi napokon!
Hétfő, szerda, péntek: 10:00-15:00 között
06-80-200-694

Az Accu-Chek Active, Performa, Instant, Softclix eszközök és tesztcsíkok gyógyászati segédeszközök.
Az Accu-Chek Smart Pix leolvasó készülék információ technológiai eszköz.
Az Accu-Chek Connect orvostechnikai eszköz.
A Bio-Króm-DIA 60x tabletta étrend-kiegészítő.
A Bluetooth® szómegjelölés és logók a Bluetooth SIG, Inc. tulajdonában álló bejegyzett védjegyek, és a Roche által történő használatuk engedély alapján történik.

E honlapon olyan termékinformációk találhatók, amelyek széles közönségnek szólnak; előfordulhat, hogy ezek a termékinformációk vagy részletes leírások Magyarországon kívül másként nem hozzáférhetőek, illetve nem érvényesek. Kérjük, vegye figyelembe, hogy semmiféle felelősséget nem vállalunk azért, hogy Ön esetleg olyan információhoz jut, amely nincs összhangban a Magyarországon kívül érvényes jogi eljárásokkal, szabályozással vagy gyakorlattal.
BGM/WS/C/2020/01v.

Töltse le még ma a DKP applikációt az App Store-ból vagy a Google Play Áruházból!

a kockázatokról olvassa el a használati Útmutatót,
vagy kérdezze meg kezelőorvosát!