Avokádókrém
Hozzávalók (4 adaghoz):
20 dkg |
Avokádó |
12 dkg |
Paradicsom |
fél db. |
Friss citrom leve |
4 dkg |
Vöröshagyma |
1/2 kk. |
Só |
|
Örölt bors ízlés szerint |
A kép illusztráció
Elkészítés:
1. A vöröshagymát, tisztítás után,
vágjuk apró kockákra vagy reszelőn reszeljük le.
2. A paradicsomot mossuk, hámozzuk meg és apró, 0,5x0,5 cm vagy kisebb
kockákra daraboljuk össze.
3. Az avokádót mossuk meg, kanalazzuk ki a héjából, majd törjük pépesre.
A
citromlevet is adjuk hozzá, hogy megtartsa szép zöld színét.
4. Adjuk hozzá a vöröshagymát, paradicsomot, sót, borsot és keverjük
krémesre. Piritott barnakenyérrel tartalmas, tápláló étkezés kapunk.
Tipp:
Könnyen eltávolítható a paradicsom héja, ha hámozás előtt pár percre forró vízbe tesszük.
Tápanyagtartalom*(1 adagra):
Kalóriatartalom |
Fehérje |
Zsír |
Szénhidrát |
428 KJ(102 Kcal) |
1 g |
8 g |
6 g |