Almás céklasaláta
Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg |
Alma |
40 dkg |
Cékla friss |
Só |
Citromlé |
Köménymag, őrölt |
A kép illusztráció
Elkészítés:
1. A megmosott egész céklákat süssük meg!
2. Ha kihűlt, gyufaszál vastagságúra vágjuk vagy gyaluljuk.
3. Mossuk meg almákat is és a céklával azonos nagyságúra daraboljuk fel.
4. Keverjük össze az alapanyagokat, locsoljuk meg citromlével, sóval, őrölt köménymaggal. Hűvös helyen hagyjuk érni 1-2 órát, hogy az ízek kialakuljanak.
Tápanyagtartalom* (1 személyre):
Kalóriatartalom |
Fehérje |
Zsír |
Szénhidrát |
285 KJ (68 Kcal) |
1,7 g |
0,5 g |
13,3 g |