Nyílik az őszi mozgáspiac

Szeptember utolsó napjaira esik idén az Európai Sporthét. Kezdeményezője, az Európai Bizottság ilyenkor azt reméli, hogy mozgásba jön az egész kontinens, s aztán ebből az aktivitásból sok megmarad a hétköznapokra is. Az unió lakói közt terjedő elhízás, meg a mozgáshiányból fakadó betegségeik nyomorúsága és azok társadalmi költségei megannyi érv amellett, hogy folyton keressük egy jobb élet lehetőségeit. Egy olyat, aminek természetes része annyi testmozgás, amennyi az emberi szervezet egészségének megőrzéséhez kell. A sporthét ehhez alkalmakat kínál. A hagyományosan együtt sportoló közösségeknek a bemutatkozásra, toborzásra, az efféle testi örömöket még csak keresőknek pedig egy-egy mozgásforma kipróbálására, gyakorlására ad lehetőséget. Az ő összehozásukat segíti a rendezvény honlapja, ami a szabadidősportok amolyan "keres-kínál" platformja. Ide regisztrálhatják kínálatukat, akik valamilyen eseményt szerveznek, a közönség pedig válogathat az ajánlatok között, egyebek mellett a mozgásfajták, a helyszín, illetve az időpont szerint szűrve. Az rögtön látszik, hogy az Európai Bizottság nem kalkulált rosszul: mivel a mozgás addiktív, csak elkezdeni nehéz, az itteni programpiac sem áll le, ha elmúlik egy sporthét. Találhattak itt ajánlatokat nyáron is, s már látszik néhány szeptember utánra szóló is.

Az időzítés meglehetősen szerencsés: ekkorra a diákok, szülők is visszazsilipeltek a nyári szabadságból a munkába, látszanak már számukra az új "munkaév" keretei. Már jobban lehet tervezni a következő hónapokat, amikor több kötöttség és mostohább időjárás mellett kell megtalálni a mindennapjaikba jól beépíthető mozgáslehetőségeket. Az Európai Sporthét piaca ehhez valóban nagy választékot kínál. Tekétől a bowlingig, jógától a küzdősportokig, vizesektől a jegesekig tart a széles paletta. A darts, a síroller, meg a trambulin mellé persze beférnek az olyan klasszikusok is, mint a kerékpár, a futás, meg a gyaloglás. Azaz, minden jó, ami képes egy kicsit megizzasztani az embert.

Az idei szezon slágere lehet az online sportolás - ilyenre is van már példa a szeptemberi ajánlatok között. Azaz olyan rendezvényre, amin a közös mozgáshoz nem szükséges egy adott helyszínen megjelennie mindenkinek. Ez teljesen illik a következő hónapok bizonytalanságaihoz. Nem tudhatjuk, hogy a járványveszély alakulása miatt mikor milyen korlátozásokkal kell majd esetleg együtt élnünk, míg ki nem tavaszodik. Ezért most érdemes olyan karbantartó sportot választani, ami akkor is művelhető, ha az emberek csoportosulását vagy a szabad mozgását rövidebb-hosszabb időre gátolják a körülmények.

A 6. Európai Sporthét újdonsága a #BeActive Night, amit szeptember 26-án, szombaton tartanak a budapesti Tüske Csarnokban. Ebből az alkalomból ott délután 6 és éjfél között olyan sportágakat is kipróbálhatnak, amelyekhez a magyar nagyközönség csak ritkán fér hozzá. Például ilyen lesz a jégkorongozás, a műkorcsolyázás, a curling, a szinkronúszás, a búvárkodás, vagy a sífutás. Némelyikükkel már a jövő nyárra is készülhetnek.

2020. szeptember

bottom-right-corner
Kérdése van? Hívja ingyenes zöldszámunkat az alábbi napokon!
Hétfő, szerda, péntek: 10:00-15:00 között
06-80-200-694

Az Accu-Chek Active, Performa, Instant, Softclix eszközök és tesztcsíkok gyógyászati segédeszközök.
Az Accu-Chek Smart Pix leolvasó készülék információ technológiai eszköz.
Az Accu-Chek Connect orvostechnikai eszköz.
A Bio-Króm-DIA 60x tabletta étrend-kiegészítő.
A Bluetooth® szómegjelölés és logók a Bluetooth SIG, Inc. tulajdonában álló bejegyzett védjegyek, és a Roche által történő használatuk engedély alapján történik.

E honlapon olyan termékinformációk találhatók, amelyek széles közönségnek szólnak; előfordulhat, hogy ezek a termékinformációk vagy részletes leírások Magyarországon kívül másként nem hozzáférhetőek, illetve nem érvényesek. Kérjük, vegye figyelembe, hogy semmiféle felelősséget nem vállalunk azért, hogy Ön esetleg olyan információhoz jut, amely nincs összhangban a Magyarországon kívül érvényes jogi eljárásokkal, szabályozással vagy gyakorlattal.

Töltse le még ma a DKP applikációt az App Store-ból vagy a Google Play Áruházból!

a kockázatokról olvassa el a használati Útmutatót,
vagy kérdezze meg kezelőorvosát!