Úszkáló halacska snackek
Látványos, sokféle alapanyaggal dolgozunk ennél a receptnél. Olyan étel, mely születésnapi partikon, vagy barátokkal való bulizáson jó snack lehet, akár cukorbeteg gyermekünknek is. Halételt akár hetente ajánlott enni, hiszen a halak teljesértékű fehérjét tartalmaznak. Így a kis receptünk nem csak látványos, de egészséges is.
Hozzávalók:
Halacska snack:
-1 csomag leveles tészta
-2 konzerv BIO csemegekukorica
-1 konzerv bab
-10 dkg friss zöldborsó
-12 vékony szelet, füstölt lazac
-150 ml créme fraiche
-1 tojás sárgája
-1 csokor petrezselyem
-pár szem áfonya
Créme Fraiche:
-1 dl habtejszín
-1 ek. író
További hozzávaló:
-halacska kiszúró forma
-habzsák
Összes energia- és tápanyagtartalma 10 főre:
Energia: 3208 kcal
Fehérje: 83 g
Zsír: 226 g
Szénhidrát: 205 g
1 adag energia- és tápanyagtartalma:
Energia: 320 kcal
Fehérje: 8 g
Zsír: 22 g
Szénhidrát: 20 g
Halacska snackek
1. A leveles tésztát egy kiszúró forma segítségével formára szaggatjuk. A tészta alakzatokat egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük, majd a tetejüket megkenjük tojássárgájával.
2. 200 fokra előmelgített sütőben, 12 perc alatt aranyszínűre sütjük.
3. Ha megsült a tészta, a lazacszeletekből is formákat vágunk a szaggató segítségével. A tésztaformákat megkenjük először créme fraiche-sel, majd ráhelyezzük a lazacszeleteket.
4. A formát és a tányért díszíthetjük créme fraiche-sel, zöldborsóval, babbal, valamint csemege kukoricával., petrezselyemmel
Créme fraiche
1. Öntsük a tejszínt egy üvegbe, majd keverjük el benne az írót.
2. Egy darab sűrű szövésű gézzel fedjük be és szorosan kössük meg az üveg tetejét.
3. Hagyjuk szobahőmérsékleten 24 órát pihenni, majd csavarjuk rá az üveg tetejét és hűtőbe téve hagyjuk állni még 24 órát.