Kókuszvizes gyümölcsjégkrémek
Nem könnyű házilag finom jégkrémet készíteni, de nem is lehetetlen vállalkozás. A nyári melegben igazi hűsítő finomság. Energiamentes édesítőszerrel készítve, a cukorbetegeknek csak a gyümölcs szénhidráttartalmával kell számolni. A nyár egyik kedvenc gyümölcse a cseresznye, így akár azzal is készülhet.
Hozzávalók:
Jégkrém:
-0,5 l kókuszvíz
-vegyes gyümölcsök (eper, kivi, áfonya, ribizli, citrom, lime)
Kellékek:
-jégkrém pálcika
-jégkrém készítő forma
Összes energia- és tápanyagtartalom:
Fehérje: 4 g
Zsír: 2 g
Szénhidrát: 36 g
1 adag energia- és tápanyagtartalma:
Energia: 32 kcal
Fehérje: 0 g
Zsír: 0 g
Szénhidrát: 6 g
Lépésről lépésre
1. A jégkrém pálcikát a formákba helyezzük, megtöltjük gyümölcsökkel és felöntjük kókuszvízzel. Fagyasztóba tesszük legalább 5-6 órára.