Halloweeni boszorkányujjak
kb 20 db
Igazi halloween party desszert. Nagyon mutatós, könnyen elkészíthető. Pontos anyagfelhasználás mellett, 1 db szénhidráttartalma 12 g. Figyeljenek arra, hogy a lekvár lehetőleg diétás legyen.
Hozzávalók:
Tészta:
- 250 g búzaliszt
- 50 g vaj
- 1,5 dl víz
- 2 ek eritrit
- 1 db tojás
- 1 tk sütőpor
- csipet só
Szósz hozzávalók:
- 250 g fagyasztott eper
- 250 g fagyasztott málna
- menta
- méz
Díszítéshez:
- 60 g csipkebogyó lekvár diétás
- 50 g mandula
1 adag energia- és tápanyagtartalma:
Energia: 96 kcal
Fehérje: 3 g
Zsír: 4 g
Szénhidrát: 12 g
Lépésről lépésre
Tészta:
1. Egy tálban összekeverjük a hozzávalókat, majd az asztalon egy gömb formát gyúrunk belőle. Fóliába csavarjuk és fél órára eltesszük a hűtőbe pihenni.
Mártogató:
1. Egy serpenyőben vajat olvasztunk, majd lassú tűzön, sűrű kevergetés mellett összefőzzük a gyümölcsöket. Mézzel és mentalevéllel ízesítjük.
Ujjak:
1. Belisztezzük a pultot és a sodrófát. A tésztát középről kifelé haladva, kb 5 cm vastagra nyújtjuk. Éles késsel kb ujjnyi hosszúságú csíkokra vágjuk, majd ujjakat formázunk belőlük, fogpiszkálóval becsíkozzuk. Kivajazott, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket. Egy darab mandulával benyomkodjuk a 'körmök' helyét, majd tojássárgával alaposan megkenjük az ujjakat. 15-20 perc alatt készre sütjük.
2. A megsült ujjak hegyét belemártjuk a lekvárba, arra 'ráragasztjuk' a mandulát és el is készültek a boszorkányujjak.