Accu-Chek

Csak egy pillanat!

Zalakaroson kitalálták, hogyan szolgálhatják még jobban a városi sportrendezvények a résztvevők egészségét is. Márciustól [2019] kezdve a helyi gyógyfürdő látogatói hétfőtől csütörtökig egy-egy ingyenes vércukormérési lehetőséget is kapnak a belépőjegy mellé. A tesztet a Zalakarosi Fürdő szakemberei végzik, az eredményről adnak egy igazolást, s ha a normálistól eltérő értéket találnak, orvoshoz irányítják a vendéget. A Nagykanizsa Online szerint úgy számolnak, hogy a május végéig tartó kísérleti időszakban tízezrek veszik majd igénybe ezt az extra-szolgáltatást.

Az idén induló, Csak Egy Pillanat! elnevezésű helyi prevenciós program keretében kiterjesztik majd ezt a lehetőséget a szállóvendégekre is. S keresik az alkalmakat arra is, hogy a szűréssel a városka mind a két és félezer lakóját elérjék.

- Aktív, egészségtudatos életmóddal rengeteg krónikus betegség megelőzhető, köztük például a 2-es típusú cukorbetegség kialakulása is - magyarázta a helyi lapban Czirákiné Pakulár Judit alpolgármester. S mivel tematikus rendezvényeik azt a célozzák, hogy felhívják a figyelmet a megelőzés fontosságára, ezért biztosítják a díjmentes vércukormérést, egyebek mellett a városi sportrendezvényeken is. A vércukorszint szűrés fő támogatója az Accu-Chek termékek forgalmazója, a Roche Magyarország Kft.

Azt, hogy mennyire komolyan gondolják a teljes település "átszűrését", mutatja a kifejezetten gyerekek számára teremtett lehetőség is. A helyi általános iskolásokkal három kerékpáros teljesítménytúrát szerveznek idén, s azokon is lesz ingyenes vércukorkontroll.

A zalakarosiak példája akár más települési önkormányzatok számára is követendő lehetne. Egyrészt keserű tapasztalat, hogy a 2-es típusú diabétesz szempontjából már nincs "védett zóna", akár a legfiatalabbak között is lehetnek betegek. Másrészt tudható, hogy legalább félmillió diabéteszes, illetve prediabéteszes él úgy, hogy nem is tud az állapotáról. A könnyebben uralható kezdeti stádiumban sokáig még tüneteik sincsenek. S ők addig kezeléshez sem juthatnak, amíg valami "véletlen" folytán ki nem derül a betegségük.

Bár sokfelé tartanak egészségnapokat, akár ingyenes szűrővizsgálatokkal is, ám ezek főleg azokat érik el, akik már eleve számolnak ezzel a lehetőséggel is, illetve eleve hajlamosabbak önmaguk ellenőriztetésére. A zalakarosiak módszere abban hoz újat, hogy náluk nincs ilyen "előszűrés". Az ő óvó kontrolljuk, ha jól csinálják, elvben minden érintettet elérhet.

2019. március

Kérdése van? Hívja ingyenes zöldszámunkat
munkanapokon, 8:00-17:00 között!

06-80-200-694

Az Accu-Chek Active, Performa, Instant, Softclix eszközök és tesztcsíkok gyógyászati segédeszközök.
Az Accu-Chek Smart Pix leolvasó készülék információ technológiai eszköz.
Az Accu-Chek Connect orvostechnikai eszköz.
A Bio-Króm-DIA 60x tabletta étrend-kiegészítő.


E honlapon olyan termékinformációk találhatók, amelyek széles közönségnek szólnak; előfordulhat, hogy ezek a termékinformációk vagy részletes leírások az Ön országában másként nem hozzáférhetőek, illetve nem érvényesek. Kérjük, vegye figyelembe, hogy semmiféle felelősséget nem vállalunk azért, hogy Ön esetleg olyan információhoz jut, amely nincs összhangban az Ön országában érvényes jogi eljárásokkal, szabályozással vagy gyakorlattal.

a kockázatokról olvassa el a használati Útmutatót,
vagy kérdezze meg kezelőorvosát!